Kovászos uborka házilag
Ki ne szeretné
- Könnyű
- Gréta1-10 perc
- 2021-07-15114.08 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 114.08 |
kJ: | 440.08 |
Szénhidrát: | 25.73 |
Amelyből cukrok: | 7.21 |
Zsír: | 0.96 |
Amelyből telített zsírsavak: | 0.21 |
Rost: | 3.31 |
Fehérje: | 5.45 |
Só: | 6.25 |
- 15dkgFokhagyma (általános)
- 20dkgKapor, friss (általános)
- 2.5kgUborka (általános)
- 2.5ek. ( csapott )Só, himalája (általános)
Elkészítés a megadott link alatt
Az apró uborkát alaposan megmossuk, majd a v bevágjuk ellentétesen a két végétől. Az 5 l üveg aljába elhelyezzük a friss kapor felét, majd rá halmozzuk az uborkát. Bele tesszük a sót és a megpucolt fokhagyma gerezdeket is. A tetejére tesszük a maradék kaprot majd egy nagy szelet kenyeret ( ezt érdemes harisnyába tenni, hogy a kiszedéskor ne essen szét hiszen akkorra szétázik ) teszünk a tetejére és langyos vízzel felengedjük, úgy, hogy ellepje a kenyeret is a víz. Kitesszük a napra és egy tányérral lefedjük amire egy követ érdemes tenni ( a leve így ki tud folyni ). Kb 3 nap alatt készül el szép időben ( érdemes naponta ránézni, hogy ha a kenyér nem áll vízben azt pótolni kell ). Akkor jó ha már zavaros kissé a leve, az uborka pedig még éppen roppan ( ha sokáig marad benne akkor az uborka már nagyon puhává válik ).